Quiche

Céklás csemegekukoricás quiche cukkini virággal
Az első délelőtti altatáskor teszek mindig egy kört a kertben a babakocsival és begyűjtöm az ebédrevalót. Most cékla, csemegekukorica, cukkini virágok, görögbazsalikom és padlizsán került a "zöldséges kosaramba". Visszafele úton pedig indulhat a filozofálás... mit készítsek belőlük? Ezúttal az egyik kedvenc zöldséges pitémet festettem meg a nyár színeiből. Imádom a quiche-t, mert bármilyen szezonális zöldséggel , zöld fűszerrel elkészíthetem, így ezer arca van! Rettentően mutatós, már már egy zöldség mandala, hidegen is nagyon finom és kézzel/lábbal is ehető tehát ha vendégségbe vagy piknikre készülök általában ezt készítem :)

Az elmúlt hetekben többet is sütöttem. Egyet a zöldségközösségünk piknikjére és egyet a Nagyszékelyben tartott Vetőmagos "workshopra" , mely a Leonardo GROW névre hallgatott. Erről majd egy külön bejegyzést tervezek írni mert egy fantasztikus élmény volt, addig is olvasásra ajánlom a Völgy-Híd Alapítvány beszámolóját az eseményről :

És akkor LÁSSUK a Receptet :)
(elnézést ezt most csak angolul tudom bemásolni, mert a kicsi fiam ébredezik...de bátorítok minden angolul nem beszélőt a kreatív főzésre  a képek alapján)

For the pastry:
15 dkg butter +30 dkg flour+ salt
Add enough cold water to make the crumb mixture come together a firm dough, and than rest it in the fridge for 30 minutes.

preheat the oven 190C

Roll out the pastry and put it into a baking form
bake blind for 10-15 minutes


fry the vegetables in a pan 
add spices and basil and place it to the pastry base



Combine the sourcream with the eggs and salt+pepper. pour over 


put some nice squash flower or cherry tomatoes in to the top  and fry it 160 C till 30-40 minutes







Megjegyzések