Évkerék Zöldség Közösség csoport a Facebookon



Kép forrása: http://gliving.com/buying-veggies-from-a-csa/
Az Évkerék Ökotanya dobozvásárlói számára hoztuk létre. Ez a felület segíthet a közösség tagjaink, hogy megismerjék egymást, eszmét, recepteket és zöldséget cserélhessenek , továbbá megoszthassák egymással, tapasztalataikat, elképzeléseiket és terveiket a zöldségdoboz rendszerrel és az ökogazdálkodással kapcsolatban.
 
Kép forrása: http://www.lexiconofsustainability.com/pop-up-art-shows/csa/
  
Hogyan HASZNÁLHATJÁK a tagok?
Ha nincs ötletetek hogy mit főzzetek a hétvégén a zöldségekből, ha szeretnétek megosztani egymással valamilyen helyi- bioélelmiszerrel, fenntartható gazdálkodással, gasztronómiával, kertészettel kapcsolatos írást, eseményt vagy netán ökológiai témákkal foglalkozó filmet, írjátok meg a Zöldségközösség oldalára, osszátok meg egymással!
Miért lett ZÖLDSÉG KÖZÖSSÉG a csoport neve?
Az Angliában és Amerikában "CSA" vagy "Community Supported Agriculture"-ként emlegetett termelői-fogyasztói együttműködés, magyarul Közösség Által Támogatott Mezőgazdaság, itt és most valósul meg a zöldségközösségek megszületésével. Azoknak az embereknek a részvételével, akik az élelmiszer önrendelkezésüket kezükbe véve felelős döntéseket hoznak a mindennapi fogyasztásaikról, egy olyan család megélhetése és munkája alapozódik meg, amely arra tette fel a sorsát, hogy helyi családokat lásson el tiszta, egészséges, szezonális élelmiszerrel az ökológiai tájgazdálkodás módszereit alkalmazva.Ez már több mint egy átlagos fogyasztó/vásárló a multik polcai közt! 
 
Kép forrása: http://www.foodsecurity.org/
A környezeti és emberi egészség iránt FELELŐS, a helyi közösségek és a körülölelő táj iránt ÉRDEKLŐDŐ,a városban és vidéken élő TUDATOS embereket összekötő rendszer... Ez a ZÖLDSÉGKÖZÖSSÉG!!
 Kép forrása:  http://www.iskcon.net.au/manila/static/anitestManilaSitesCom/VegetableGarden01.jpg

Megjegyzések